tisdag 2 juli 2013

Thailändsk soppa med röd curry


3–4 kycklingfiléer
2 burkar kokosmjölk
vatten så mycket att den blir så "soppig" som du vill ha den
2 msk röd currypasta (eller efter egen smak och tycke)
2 msk kycklingfond
Några droppar sesamolja
1 tsk fisksås
Saften av 1 lime

1 nypa socker
1 röd paprika, strimlad
Nudlar

Hackad paprika och lök (salladslök, purjolök eller rödlök) att garnera med.

Gör så här:
  1. Häll i kokosmjölken i en gryta och tillsätt currypastan. Låt koka upp.
  2. Strimla kycklingen och lägg i den i kokosmjölken.
  3. Koka tills kycklingen är genomlagad. 
  4. Krydda och smaka av med kycklingfond, sesamolja, fisksås, lime och socker.
  5. Rör ner paprikan och låt det puttra en stund, så att de blir lite mjuka.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackning.

  7. Lägg nudlarna i soppan och rör runt.
  8. Toppa med paprika och lök.

Inga kommentarer: