3–4 kycklingfiléer
2 burkar kokosmjölk
vatten så mycket att den blir så "soppig" som du vill ha den
2 msk röd currypasta (eller efter egen smak och tycke)
2 msk kycklingfond
Några droppar sesamolja
1 tsk fisksås
Saften av 1 lime
1 nypa socker
1 röd paprika, strimlad
Nudlar
Hackad paprika och lök (salladslök, purjolök eller rödlök) att garnera med.
Gör så här:
- Häll i kokosmjölken i en gryta och tillsätt currypastan. Låt koka upp.
- Strimla kycklingen och lägg i den i kokosmjölken.
- Koka tills kycklingen är genomlagad.
- Krydda och smaka av med kycklingfond, sesamolja, fisksås, lime och socker.
- Rör ner paprikan och låt det puttra en stund, så att de blir lite mjuka.
- Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackning.
- Lägg nudlarna i soppan och rör runt.
- Toppa med paprika och lök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar