Bottnar:
400 gr mandelmassa
4 äggvitor
Chokladkräm:
4 äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
150 g vit choklad
100 g kallt smör
Garnering:
Jordgubbar
Mandelspån
Vit choklad
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Rita ut rundlar ca 25 cm i diameter på varje papper.
- Pensla med smält smör och pudra med maizena.
- Riv mandelmassan grovt (lättast om den kylskåpskall).
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i mandelmassan.
- Bred ut smeten i rundlarna och grädda i mitten av ugnen, en plåt i taget ca 12-15 min. Har du varmluftugn kan båda gräddas samtidigt.
- Låt bottnarna kallna på pappret innan det lossas. Bottnarna ska vara lite "mjuksega".
- Blanda äggulorna, grädde och socker i en liten kastrull.
- Sjud på svag värme tills krämen tjocknat, den får inte koka (det tar ca 5 min).
- Ta kastrullen från värmen.
- Bryt chokladen i bitar och rör ner dem i den heta krämen.
- Tärna smöret och vispa ner det lite i taget.
- Låt krämen kallna i kylen.
- Bred krämen mellan bottnarna.
- Rosta mandelspånen i en torr och het panna.
- Garnera med jordgubbar, mandelspån och riven vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar