10–12 lasagneplattor (färska)
Fyllning:
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor, hackade
150 g färsk bladspenat
100 g philadelphiaost
100 g crème fraiche
1 tsk chilipulver
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande grönsaksfond
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
7 dl tomatjuice
4 sardeller, hackade
1– 2 färska röda chilifrukter
1 msk timjan
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Topping:
50 g färsk bladspenat
50 g parmesanost
olivolja
Gör så här:
- Stek kycklingfärsen tillsammans med vitlöken i olivolja cirka 3 minuter, tills den är genomstekt. Salta och peppra.
- Blanda den varma kycklingfärsen i en skål med spenat, philadelphiaost och crème fraiche. Smaksätt med chilipulver, soja och grönsaksfond
- Fräs lök och vitlök i olivolja på medelvärme cirka 3 minuter.
- Häll på tomatjuice, sardeller, chili, timjan och honung.
- Låt tomatsåsen puttra 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en sträng kycklingfärsfyllning längs långsidan av lasagneplattorna och rulla ihop dem med skarven nedåt mot bänken.
- Lägg pastarullen i en ugnssäker smord form med skarven nedåt, häll på tomatsås och tillaga cirka 15 minuter i 200°.
- Toppa med sköljd bladspenat, olivolja och grovriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar