1–2 vitlöksklyftor
1 påse tacokryddor eller egen tacokryddmix
1 dl vatten
1 ägg
Grönsaksröra:
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten burk majs
1½ dl tacosås
salt
Crème fraîche-blandning:
4 dl crème fraîche
1 dl sweet chilisås
2–3 röda chilifrukter (låt innerväggar och kärnor vara kvar om du ha ordentlig hetta)
Topping:
nachos/tortillachips
riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Bryn köttfärsen i en stekpanna i lite matfett. Pressa ner vitlöken.
- Tillsätt tacokryddor och vatten, låt koka ihop.
- Dra stekpanna från värmen och rör i ägget.
- Lägg över i en ugnsfast form.
- Skiva purjolöken och skär paprikan i mindre bitar. Stek tillsammans med majsen i några minuter.
- Rör ner tacosåsen och smaka av med salt.
- Häll över grönsakblandningen i den ugnsfasta formen.
- Blanda ihop crème fraîche-blandningen och fördela ovanpå grönsaksblandningen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut formen och sprid ut nachosen. Toppa med riven ost och ställ tillbaka i ugnen i ca 10 minuter till, eller tills osten fått fin färg.
- Servera med sallad, crème fraiche, tacosås och extra nachos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar