800 g nötfärs
1 gul lök
1 msk chilipulver
2 msk paprikapulver
salt och nymalen svartpeppar
matfett att steka i
Grönsakswok:
200 g vitkål
2 röda paprikor
1 zucchini
1 gul lök
matfett att steka i
1 dl vatten
3 msk mango chutney
3 msk soja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och riv ner halva löken i en bunke. Blanda i blandfärs och kryddorna.
- Forma färsen till avlånga biffar/järpar.
- Hetta upp matfett i en stekpanna och stek färsbiffarna i ett par minuter.
- Lägg dem sedan på ett ugnsfast fat och efterstek i ugn i ca 10 minuter tills de är genomstekta.
- Medan färsen steker strimlar du kålen, paprikan, zucchinin och löken.
- När färsen är ugnen lägger du matfettet i stekpannan och sen ner med alla grönsakerna.
- Stek i några minuter och häll sen på vatten, chutney, soja och svartpeppar.
- Rör runt och stek i ca 5 minuter till.
- Servera med basmatiris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar