Deg:
100 g margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
600 g nötfärs
smör att steka i
6 champinjoner
1 purjolök
2 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl ajvar relish
2 msk tacosås
1 msk kalvfond
1 msk spiskummin
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 rödlökar
1 grön paprika
1 dl svarta oliver
1 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck sedan ut i en pajform och förgrädda tills det börjar bli lite färg på kanterna, ca 10 minuter.
- Stek köttfärsen i lite smör tills den är helt genomstekt. Tillsätt hackad purjolök och champinjonerna skurna i mindre bitar. Låt småputtra en stund.
- Tillsätt grädde, ajvar relish och tacosås.
- Krydda med kalvfond, spiskummin och pressad vitlök.
- Låt allt småkoka några minuter så att köttfärsfyllningen blir "såsig" och ganska torr.
- Ta ut pajformen ur ugnen.
- Lägg i tomaterna skurna i småbitar, hackad paprika och rödlök i botten på pajskalet.
- Häll över köttfärsröran.
- Strö över oliverna skurna i små bitar.
- Strö över riven ost.
- Grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 20–30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar