Pajskal:
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
125 g kesella 1 %
50 g flytande margarin
2 msk vatten
1 krm salt
Fyllning:
500 g kycklingfilé
100 g champinjoner
salt och peppar
soja eller valfri grillsås
smör att steka i
100 g broccoli
1 röd paprika
2 röda lökar
Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Gör så här:
- Pajskal. Blanda alla ingredienserna snabbt, gärna i en matberedare.
- Klä en pajform med degen, nagga botten och låt den sedan vila i kylskåp i minst 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader i 5–10 minuter.
- Fyllning. Strimla kycklingen och skär champinjonerna i mindre bitar.
- Stek kycklingen i smör. Krydda med salt och peppar.
- Stek champinjonerna tillsammans med kycklingen. Krydda med soja eller valfri grillsås.
- Äggstanning. Blanda ägg med mjölk, salt och vitpeppar i en skål.
- Strimla paprikan och hacka rödlöken. Lägg i pajskalet tillsammans med broccolin.
- Häll över den stekta kycklingen och champinjonerna.
- Häll över äggstanningen.
- Grädda i 175 grader ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar