24 bullar
50 g jäst
50 g smör eller olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pizzasås:
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk olja
500 g passerade tomater
2 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk salt
Fyllning:
200 g rökt skinka
200 g ost, riven
pizzasås (recept ovan)
Till pensling:
1 st ägg
2 tsk oregano
Gör så här:
- Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
- Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.
- Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja.
- Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min.
- Låt svalna.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
- Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut hälften av pizzasåsen på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
- Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
- Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12–15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
- Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar