500 g kycklingfilé
smör att steka i
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
½ hönsbuljongtärning
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 päron
1 dl rostade, grovhackade valnötter
Ev ½ dl grovhackad mynta
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna.
- Skala och hacka vitlöken.
- Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta.
- Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min.
- Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna.
- Stek klyftorna i smör i en stekpanna.
- Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta.
- Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar