1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,4 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk kinesisk soja
3 dl (225 g) farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk whiskey, till exempel Jack Daniel's
1 msk krossad ananas
1 krm cayennepeppar
Gör så här:
- Kapa av toppen på vitlöken så att innehållet tittar fram. Se till så att löken står stadigt, eventuellt kan du behöva kapa av lite av botten.
- Ställ den i en ugnfastform.
- Ringla över olivoljan, täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen vid 160 grader i ca 60 minuter.
- Ta ut vitlöken och låt stå på sidan och svalna.
- Under tiden häller du vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker i en kastrull och låter koka upp på spisen.
- Sänk värmen och låt den sjuda.
- Kläm ut den rostade vitlöken och lägg ner 2 msk rostad vitlöksmassa i kastrullen.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 40–50 min eller tills ca 3 dl återstår.
- Konsistensen när den har svalnat ska vara ungefär som sirap (den tjocknar något när den blir kall).
- Såsen serveras kall till grillat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar