4 pizzor
15 gram jäst, färsk
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
6–7 dl vetemjöl special
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
- Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk.
- Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader och sätt in plåtarna som ska användas, så de blir riktigt heta.
- Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.
- Smaksätt med valfri fyllning.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter på bakplåtspapper på den heta plåtarna.
2 st vitlöksklyftor
5 st tomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 tsk vitvinsvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Gör så här
- Skiva vitlöken tunt och tärna tomaterna fint.
- Värm en kastrull och fräs vitlöken lätt i smör.
- Tillsätt honung och fintärnad tomat. Koka såsen tills tomaterna är helt mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter.
- Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar