1 kg kycklingfilé
250 g färska champinjoner
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 paket bacon
5 soltorkade tomater
3 dl grädde
5 dl crème fraîche
1 dl vitt vin
2–3 msk dijonsenap
1 ½ msk kycklingfond
1 msk soja
2–4 tsk torkad dragon
salt & peppar,
Herbes de Provence
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Strimla kycklingfilén och stek den klar. Salta, peppra och krydda med Herbes de Provence.
- Lägg kycklingen i en ugnsform.
- Skär baconet i centimeterlånga bitar, skiva eller kvarta champinjonerna och finhacka löken.
- Knaperstek baconet och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök.
- Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.
- Strimla de soltorkade tomaterna och rör ner.
- Häll över grädden, crème fraîche och vinet och låt puttra ihop några minuter.
- Krydda med dragon, soja, kycklingfond och smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över kycklingen i ugnsformen.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör, till exempel potatisklyftor eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar