lördag 27 oktober 2018

Kycklingfilé i dragon- och baconsås


1 kg kycklingfilé
250 g färska champinjoner
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 paket bacon
5 soltorkade tomater
3 dl grädde
5 dl crème fraîche
1 dl vitt vin
2–3 msk dijonsenap
1 ½ msk kycklingfond
1 msk soja
2–4 tsk torkad dragon
salt & peppar,
Herbes de Provence

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Strimla kycklingfilén och stek den klar. Salta, peppra och krydda med Herbes de Provence.
  3. Lägg kycklingen i en ugnsform. 
  4. Skär baconet i centimeterlånga bitar, skiva eller kvarta champinjonerna och finhacka löken.
  5. Knaperstek baconet och tillsätt sedan champinjonerna, lök och vitlök.
  6. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.  
  7. Strimla de soltorkade tomaterna och rör ner.
  8. Häll över grädden, crème fraîche  och vinet och låt puttra ihop några minuter. 
  9. Krydda med dragon, soja, kycklingfond och smaka av med salt och peppar. 
  10. Häll såsen över kycklingen i ugnsformen. 
  11. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  12. Servera med valfritt tillbehör, till exempel potatisklyftor eller pasta.

Inga kommentarer: