2 msk smör
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
ca 1 liter vatten
2 msk hummer- eller skaldjursfond
1 burk à 330 g kräft- eller räkost (mjukost)
400 g skalade kräftstjärtar eller räkor
2 dl crème fraîche
cayennepeppar efter tycke och smak
ett rejält knippe dill, finhackad
Gör så här:
- Grovriv morötter och fräs dem tillsammans med smöret och vetemjölet i en kastrull.
- Späd med vatten och tillsätt fonden. Låt puttra en stund.
- Tillsätt mjukost, crème fraîche och cayennepeppar och låt det puttra en stund till.
- Mixa soppan med en mixerstav så att soppan blir slät.
- Tillsätt dillen och låt allt bli varmt.
- Lägg kräftstjärtar eller räkor i botten på varje soppskål och häll soppa över.
- Servera med goda baguetter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar