lördag 1 november 2025

Kyckling med ranchdipmix



250 g färska champinjoner, tvättade och delade i mindre bitar

4 kycklingfiléer

1 gul lök

smör/olja att steka i

2 dl vispgrädde

1 påse ranchdipmix

2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade

150 g färskost med smak av vitlök och örter

2 msk kycklingfond

2 tsk dijonsenap

1 msk persillade

1–2 dl vatten

salt och svartpeppar


Gör så här:

  1. Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i torr stekpanna. Tillsätt smör eller olja när svampen slutat vätska sig.
  2. Strimla kycklingfiléerna och grovhacka löken. Stek kycklingen och löken tillsammans med svampen tills kycklingen är helt genomstekt.
  3. Häll på grädde och krydda med vitlök och dipmix.
  4. Tillsätt sedan färskost, fond, senap och persillade. Häll på vatten, börja med den minsta mängden.
  5. Rör runt i grytan och låt den sjuda i 10–15 minuter. Tillsätt mer vatten om grytan känns för tjock.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera kycklingen med ris, kokt potatis eller mos.

Inga kommentarer: