250 g färska champinjoner, tvättade och delade i mindre bitar
4 kycklingfiléer
1 gul lök
smör/olja att steka i
2 dl vispgrädde
1 påse ranchdipmix
2 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
150 g färskost med smak av vitlök och örter
2 msk kycklingfond
2 tsk dijonsenap
1 msk persillade
1–2 dl vatten
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Skär champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i torr stekpanna. Tillsätt smör eller olja när svampen slutat vätska sig.
 - Strimla kycklingfiléerna och grovhacka löken. Stek kycklingen och löken tillsammans med svampen tills kycklingen är helt genomstekt.
 - Häll på grädde och krydda med vitlök och dipmix.
 - Tillsätt sedan färskost, fond, senap och persillade. Häll på vatten, börja med den minsta mängden.
 - Rör runt i grytan och låt den sjuda i 10–15 minuter. Tillsätt mer vatten om grytan känns för tjock.
 - Smaka av med salt och svartpeppar. Servera kycklingen med ris, kokt potatis eller mos.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar