1 kg kycklingfilé
salt och svartpeppar
2 paket bacon à 140 g
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
200 g små champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk soja
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot eller maizena
Gör så här:
- Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar.
- Strimla baconet.
- Skala och dela lökarna.
- Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
- Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.
- Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.
- Stek under tiden bacon, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
- Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
- Servera med kokt pressad potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar