1 kg kycklingfilé
salt och svartpeppar
2 paket bacon à 140 g
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
200 g små champinjoner
smör till stekning
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk soja
1 tsk timjan
1 tsk arrowrot eller maizena
Gör så här:
- Strimla kycklingen och baconet.
- Skala och hacka schalottenlökarna. Grovhacka vitlöken.
- Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
- Bryn kycklingen helt färdigstekt i smör och lägg över den i en gryta.
- Stek bacon, lök, purjolök och svamp.
- Lägg ner det i grytan.
- Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja och timjan och låt koka i 10–15 minuter.
- Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
- Servera med kokt pressad potatis eller ris och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar