lördag 18 oktober 2025

Coq au vin på kycklingfilé


1 kg kycklingfilé

salt och svartpeppar

2 paket bacon à 140 g

4 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

200 g små champinjoner

smör till stekning

3 dl rödvin

1 dl vatten

2 msk kycklingfond

1 msk soja

1 tsk timjan

1 tsk arrowrot eller maizena


Gör så här:
  1. Strimla kycklingen och baconet. 
  2. Skala och hacka schalottenlökarna. Grovhacka vitlöken. 
  3. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  4. Bryn kycklingen helt färdigstekt i smör och lägg över den i en gryta.
  5. Stek  bacon, lök, purjolök och svamp. 
  6. Lägg ner det i grytan.
  7. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja och timjan och låt koka i 10–15 minuter.
  8. Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
  9. Servera med kokt pressad potatis eller ris och en grönsallad.

Inga kommentarer: