ris, 4 portioner
800–900 g kycklingfilé
smör att steka i
grillkrydda
2 pkt bacon
1 rödlök, grovhackad
1–2 dl salta jordnötter
3 dl crème fraîche
2½ dl vispgrädde
150 g färskost, till exempel philadelphiaost
2 dl grovriven parmesanost
2 msk kycklingfond
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
salt & peppar
Gör så här:
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Strimla kycklingfilén. Stek kycklingen helt klar i smöret. Krydda med valfri grillkrydda. Lägg åt sidan.
- Strimla baconet och stek krispigt. Lägg åt sidan.
- Ta fram en ugnsform. Lägg i det kokta riset i botten. Fördela ut kycklingen ovanpå riset. Strö över bacon, rödlök och jordnötter.
- Blanda crème fraîche, grädde, färskost och kryddor i en bunke. Vispa ihop allting. Avsluta med att röra ned parmesanosten.
- Häll röran över gratängen.
- Tillaga i ugn, 225°, i cirka 15–20 minuter.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar