1 kg kycklingfiléer
3 rödlökar
en rejäl bit färsk ingefära
5 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk gurkmeja
2 msk garam masala
2 tsk tikka masala currypasta
2 msk yoghurt
2 citroner
1 burk krossade tomater
2 burkar kokosmjölk
salt och peppar
Gör så här:
- Mixa skalad ingefära tillsammans med vitlöken och chilin (utan kärnor). 2 msk av denna röra läggs åt sidan och sparas till marinaden.
- Resten mixas tillsammans med 2 rödlökar.
- Blanda marinaden av 2 msk chili-och-vitlöksmix, samtliga torra kryddor, yoghurt, saft från citronerna samt hälften av currypastan.
- Strimla kycklingen och låt den ligga i marinaden så länge som du har tålamod.
- Stek därefter kycklingen färdig i en stekpanna.
- Fräs på medelvärme en skivad rödlök i en kastrull tillsammans med resten av currypastan samt chili-ingefära-vitlöks-och-rödlöksmixen.
- När löken är mjuk, tillsätt krossade tomater och kokosmjölk.
- Låt puttra en stund och häll därefter såsen över den stekta kycklingen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris, mango chutney, raita och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar