2 äggvitor
1–3 vitlöksklyftor
2–3 dl rapsolja
½ tsk salt
1–2 tsk citronsaft
Gör så här:
- Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Lägg i en skål tillsammans citron, salt och äggvitorna.
- Använd en stavmixer eller elvisp och mixa tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar cirka 2–3 minuter.
- Sedan droppar du i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Häll i långsamt tills vitlökskrämen tjocknar och blir fluffig. Viktigt att ha tålamod och hälla i oljan försiktigt, annars skär såsen sig.
- När toumen har blivit fluffig och krämig är den klar.
- Ställ i kylen en stund innan servering, helst minst 1 timme. Håller sig i kylen upp till 3–4 dagar.
- Servera till exempel med grillat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar