lördag 4 januari 2025

Salami- och brieostpaj


Pajskal:


125 g smör


3 dl mjöl


2–3 msk kallt vatten


Fyllning:


4 ägg


1 dl grädde

1 dl mjölk

300 g brieost

100 g salami, gärna lite starkare

100 g körsbärstomater

salt & peppar


Gör så här:
  1. Pajdeg: Mixa mjöl och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. 
  2. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 minuter. 
  3. Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 minuter.
  4. Fyll pajskalet med hackad/strimlad salami och hälften av brieosten skuren i tärningar.
  5. Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet. 
  6. Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå. 
  7. Halvera körsbärstomaterna och lägg på dem med snittytan uppåt. 
  8. Grädda i 200° i cirka 40 minuter.

Inga kommentarer: