Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
2–3 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
300 g brieost
100 g salami, gärna lite starkare
100 g körsbärstomater
salt & peppar
Gör så här:
- Pajdeg: Mixa mjöl och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg.
- Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 minuter.
- Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 minuter.
- Fyll pajskalet med hackad/strimlad salami och hälften av brieosten skuren i tärningar.
- Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet.
- Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg på dem med snittytan uppåt.
- Grädda i 200° i cirka 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar