fredag 8 februari 2013

Salami- och brieostpaj

Foto: Carina Sörgårn

Pajskal:

125 g smör

3 dl mjöl

2–3 msk kallt vatten

Fyllning:

4 ägg

1 dl grädde

1 dl mjölk

ca 300 g brieost

ca 100 g salami

ca 100 g körsbärstomater

salt & peppar

Gör så här:
  1. Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform). 
  2. Låt stå kallt en stund och förgrädda sedan 10 min, 200 C.
  3. Fyll pajskalet med hackad salami (gärna lite starkare) och hälften av brieosten skuren i tärningar.
  4. Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet. 
  5. Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå. 
  6. Halvera körsbärstomaterna och lägg på dem med snittytan uppåt. 
  7. Grädda i 200°, ca 40 minuter.

Inga kommentarer: