Foto: Carina Sörgårn |
Pajskal:
125 g smör
3 dl mjöl
2–3 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
ca 300 g brieost
ca 100 g salami
ca 100 g körsbärstomater
salt & peppar
Gör så här:
- Rör i hop ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en form med avtagbar botten (eller en vanlig pajform).
- Låt stå kallt en stund och förgrädda sedan 10 min, 200 C.
- Fyll pajskalet med hackad salami (gärna lite starkare) och hälften av brieosten skuren i tärningar.
- Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll detta i pajskalet.
- Skär skivor av den resterande osten och lägg ovanpå.
- Halvera körsbärstomaterna och lägg på dem med snittytan uppåt.
- Grädda i 200°, ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar