måndag 12 augusti 2024

Gochujangnudlar med smörig svamp


[2–3 portioner]


200 g vetenudlar, gärna breda

200 g ostronskivling, riven i strimlor

rapsolja, att steka i

2 vitlöksklyftor, finhackade

30 g smör

1½ msk gochujang – eller mer om du vill ha extra hetta

ev en liten klick crème fraîche

1½ msk japansk soja

2 msk mirin


Till servering:

2 stekta ägg


Topping:

rostade sesamfrön

1 salladslök, fint skivad


Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla. Låt rinna av.
  2. Stek svampen på hög värme i lite olja så att svampen blir brynt runtom. Klicka i smör och låt vitlöken fräsa med i 30 sekunder tills den blivit mjuk. Tillsätt gochujang, eventuellt en liten klick crème fraîche (för extra krämighet), soja och mirin. Rör om och lägg sedan omedelbart i nudlarna och stek under omrörning tills de är varma igen. 
  3. Ta stekpannan från värmen och strö över salladslök och sesamfrön. Servera med stekt ägg.

Inga kommentarer: