[2–3 portioner]
200 g vetenudlar, gärna breda
200 g ostronskivling, riven i strimlor
rapsolja, att steka i
2 vitlöksklyftor, finhackade
30 g smör
1½ msk gochujang – eller mer om du vill ha extra hetta
ev en liten klick crème fraîche
1½ msk japansk soja
2 msk mirin
Till servering:
2 stekta ägg
Topping:
rostade sesamfrön
1 salladslök, fint skivad
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla. Låt rinna av.
- Stek svampen på hög värme i lite olja så att svampen blir brynt runtom. Klicka i smör och låt vitlöken fräsa med i 30 sekunder tills den blivit mjuk. Tillsätt gochujang, eventuellt en liten klick crème fraîche (för extra krämighet), soja och mirin. Rör om och lägg sedan omedelbart i nudlarna och stek under omrörning tills de är varma igen.
- Ta stekpannan från värmen och strö över salladslök och sesamfrön. Servera med stekt ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar