basmatiris för 4 personer
500 g blandfärs
1 bananschalottenlök
rapsolja, att steka i
1 röd chilifrukt
1 msk finhackad färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk japansk soja
2 msk ostronsås
salt & nymalen svartpeppar
Chilimajonnäs:
1½ dl majonnäs
1 msk srirachasås
1 krm sesamolja
½ lime pressad
Tillbehör:
1 litet spetskålhuvud, finstrimlat
2 lime
½ kruka koriander
rostade sesamfrö
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
- Blanda samman ingredienserna till majonnäsen. Ställ i kylskåpet.
- Finstrimla schalottenlök, finhacka chili, färsk ingefära och vitlök.
- Fräs schalottenlöken mjuk och glansig på medelhög värme i olja. Vänd sedan i hackad chili, ingefära och vitlök. Låt fräsa ihop.
- Ha i blandfärsen och bryn på den tills allt är helt genomstekt.
- Vänd i soja och ostronsås, salta och peppra. Smaka av.
- Finstrimla spetskålen.
- Lägg ut ris på en tallrik, lägg på köttfärsen och toppa med finstrimlad spetskål, chilimajonnäs, färsk koriander och sesamfrö. Servera med limeklyftor som pressas över rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar