Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
300 g spenat, fryst och tinad
3 ägg
2 dl mjölk
salt & svartpeppar
170 g chèvre, getost
pinjekärnor
flytande honung
Ranchdip:
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 tsk strösocker
1 tsk finhackad gräslök
1 tsk finhackad dill
1 tsk finhackad persilja
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Rör ihop alla ingredienser till ranchdippen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt tills pajen är klar.
- Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 min.
- Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 min.
- Tina spenaten och krama ut så mycket vätska som möjligt.
- Vispa upp ägg och mjölk, krydda med salt och peppar.
- Fördela spenaten över den förgräddade pajbottnen och häll sedan äggstanningen över.
- Skär getosten i skivor och fördela över pajen. Strö pinjekärnor över.
- Sänk ugnsvärmen till 180° och grädda pajen i cirka 40 minuter, tills fyllningen stannat.
- Ringla över honung och servera pajen med ranchdippen och en grönsallad till och gärna lite gott nybakat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar