torsdag 15 februari 2018

Korv stroganoff på italienska


6 st små färska salsicciakorvar, ca 400 g
1 gul lök
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
2 msk sweet chilisås
1 tsk lökpulver
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
hackad persilja

Gör så här:
  1. Ta ut köttet ur korvarna och skär det i bitar. 
  2. Skala och skär löken i små tärningar.  
  3. Bryn korvinkråmet i en stekpanna tills det fått färg. 
  4. Tillsätt lök och svamp  och bryn ytterligare en stund. 
  5. Tillsätt crème fraîche, grädde, tomatpuré, senap, sweet chilisås och kryddorna. 
  6. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt och peppar.
  7. Strö över lite hackad persilja.
  8. Servera med ris eller pasta och en sallad. 

Inga kommentarer: