1 röd paprika
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
olja att steka i
ev chiliflakes
900 g fryst majs
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
4 dl grädde
salt & peppar
Till servering:
smulad fetaost
finhackad persilja
ev sriracha
Gör så här:
- Hacka paprika, rödlök och vitlök och fräs i olivolja på medelvärme några minuter. Om du vill, strö över lite chiliflakes.
- Häll på den frysta majsen och vatten tillsammans med grönsaksfonden. Låt småkoka cirka 20 minuter.
- Häll på grädden. Låt koka 10 minuter till och mixa därefter soppan slät med stavmixer.
- Låt småkoka några minuter till. Späd med mera vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med smulad fetaost, persilja och sriracha.
- Ett gott vitlöksbröd passar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar