lördag 14 oktober 2023

Majssoppa med fetaost och sriracha


1 röd paprika

1 rödlök

3 vitlöksklyftor

olja att steka i

ev chiliflakes

900 g fryst majs

6 dl vatten

2 msk grönsaksfond

4 dl grädde

salt & peppar


Till servering:

smulad fetaost

finhackad persilja

ev sriracha


Gör så här:

  1. Hacka paprika, rödlök och vitlök och fräs i olivolja på medelvärme några minuter. Om du vill, strö över lite chiliflakes. 
  2. Häll på den frysta majsen och vatten tillsammans med grönsaksfonden. Låt småkoka cirka 20 minuter. 
  3. Häll på grädden. Låt koka 10 minuter till och mixa därefter soppan slät med stavmixer. 
  4. Låt småkoka några minuter till. Späd med mera vatten om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Servera med smulad fetaost, persilja och sriracha.
  6. Ett gott vitlöksbröd passar bra till.

Inga kommentarer: