1 kg räkor med skal, minst storlek 70–90
4 skivor landgångsbröd
ca 150 g mjukost med räkor
3 msk crème fraîche
1/2 röd finhackad chili eller lite chiliexplosion (kryddmix)
smör
4 dl riven smakrik ost, till exempel parmesan eller västerbotten
2 dl ost till gratinering
Garnering:
salladsblad
dill
Gör så här:
- Skala räkorna och hacka hälften.
- Lägg brödskivorna på en plåt med bakpapper.
- Blanda mjukost, crème fraîche och chili med 4 dl av den rivna osten och de hackade räkorna.
- Smöra landgångsbröden.
- Fördela blandningen på bröden, strö över resten av osten.
- Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, 250 grader, till osten har fått fin färg.
- Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg en landgången ovanpå, på vardera tallrik.
- Lägg på resten av räkorna och garnera med dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar