måndag 16 oktober 2023

Kycklingpasta med gorgonzola, tomater och spenat


600 g kycklingfilé 

smör + olja att steka i

salt & peppar  

10 st småtomater 

2 st schalottenlök 

2 vitlöksklyftor, hackade

3 msk vitt vin (torrt) 

3 dl grädde, valfri fetthalt

2 msk kycklingfond

150 g gorgonzola 

150 g babyspenat, färsk

400 g pasta 


Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra ordentligt. Stek på ganska hög värme och tillsätt den hackade vitlöken efter en stund. 
  2. När kycklingbitarna är genomstekta kan de vila på en tallrik. 
  3. Hacka sedan schalottenlök och dela tomaterna. Fräs i samma panna som kycklingen och stänk över det vita vinet. 
  4. Häll i grädde och kycklingfond och låt allt puttra ihop på mellanvärme. 
  5. Lägg i gorgonzola och låt osten smälta ner i såsen och tillsätt därefter spenaten. Rör i kycklingröran till spenaten "krympt ihop". 
  6. Under tiden som du gör kycklingröran, koka pastan enligt paketets anvisningar, några minuter kortare än angiven tid.
  7. Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Blanda runt väl så att en krämig konsistens uppstår. 
  8. Servera pastan på ett stort fat tillsammans med en grönsallad.

Inga kommentarer: