tisdag 15 augusti 2023

Quesadillas med tonfiskröra



3 små burkar tonfisk i vatten

persilja, finhackad

½–1 silverlök, finhackad

1 dl majonnäs

sambal oelek efter smak

3 dl riven ost

salt & peppar

gräslök, finhackad

4 mjuka tortillabröd, mediumstorlek


Gör så här:

  1. Häll av vattnet från tonfisken. Hacka rödlök och persilja. 
  2. Rör ihop tonfisk, persilja, majonnäs, sambal oelek, 1½ dl ost, salt & peppar till en krämig röra.
  3. Fördela röran på de fyra tortillabröden. Lägg röran på ena halvan av brödet. 
  4. Strö över finhackad gräslök och resten av den rivna osten. 
  5. Vik över den tomma halvan (så att bröden blir halvmåneformade) och stek på låg värme bägge sidor i stekpanna med smör tills osten har smält och röran blivit varm. Kör sedan på lite högre värme så brödet får färg och blir frasigt.
  6. Skär upp i trekanter och servera genast, gärna med en god grönsallad.

Inga kommentarer: