torsdag 9 maj 2024

Quesadillas med tonfiskröra



3 små burkar (à 95 g) tonfisk i vatten

persilja, finhackad

½–1 silverlök, finhackad

1 dl majonnäs (ca 100 g)

sambal oelek efter smak

3 dl riven ost

salt & peppar

gräslök, finhackad

4 mjuka tortillabröd, mediumstorlek

rapsolja att pensla med


Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på varmluft 200 grader.
  2. Häll av vattnet från tonfisken. Hacka silverlök och persilja. 
  3. Rör ihop tonfisk, persilja, majonnäs, sambal oelek, 1½ dl ost, salt & peppar till en krämig röra.
  4. Fördela röran på de fyra tortillabröden. Lägg röran på ena halvan av brödet. 
  5. Strö över finhackad gräslök och resten av den rivna osten. 
  6. Vik över den tomma halvan (så att bröden blir halvmåneformade). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan av tortillabrödet med rapsolja. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 min, tills tortillabröden får en fin gyllene yta. 
  7. Skär upp i trekanter och servera genast, gärna med en god grönsallad.

Inga kommentarer: