3 små burkar (à 95 g) tonfisk i vatten
persilja, finhackad
½–1 silverlök, finhackad
1 dl majonnäs (ca 100 g)
sambal oelek efter smak
3 dl riven ost
salt & peppar
gräslök, finhackad
4 mjuka tortillabröd, mediumstorlek
rapsolja att pensla med
Gör så här:
- Sätt på ugnen på varmluft 200 grader.
- Häll av vattnet från tonfisken. Hacka silverlök och persilja.
- Rör ihop tonfisk, persilja, majonnäs, sambal oelek, 1½ dl ost, salt & peppar till en krämig röra.
- Fördela röran på de fyra tortillabröden. Lägg röran på ena halvan av brödet.
- Strö över finhackad gräslök och resten av den rivna osten.
- Vik över den tomma halvan (så att bröden blir halvmåneformade). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan av tortillabrödet med rapsolja. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 min, tills tortillabröden får en fin gyllene yta.
- Skär upp i trekanter och servera genast, gärna med en god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar