3 små burkar (à 95 g) tonfisk i vatten
persilja, finhackad
½–1 silverlök, finhackad
1 dl majonnäs (ca 100 g)
sambal oelek efter smak
3 dl riven ost
salt & peppar
gräslök, finhackad
4 mjuka tortillabröd, mediumstorlek
rapsolja att pensla med
Gör så här:
- Sätt på ugnen på varmluft 200 grader.
 - Häll av vattnet från tonfisken. Hacka silverlök och persilja.
 - Rör ihop tonfisk, persilja, majonnäs, sambal oelek, 1½ dl ost, salt & peppar till en krämig röra.
 - Fördela röran på de fyra tortillabröden. Lägg röran på ena halvan av brödet.
 - Strö över finhackad gräslök och resten av den rivna osten.
 - Vik över den tomma halvan (så att bröden blir halvmåneformade). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovansidan av tortillabrödet med rapsolja. Tillaga mitt i ugnen i ca 12–15 min, tills tortillabröden får en fin gyllene yta.
 - Skär upp i trekanter och servera genast, gärna med en god grönsallad.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar