söndag 27 augusti 2023

Pizza bianco med svamp och rödlök




6 små köpta pizzabottnar, ogräddade


Topping:

½ rödlök

2 vitlöksklyftor

150 g färsk svamp

smör och olivolja till stekning

100 g naturell färskost

50 g mozzarella, riven

persilja och gräslök, finhackad

svartpeppar & flingsalt


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rödlöken och hacka vitlöken.
  3. Ansa svampen och dela på stora svampar. Fräs löken, vitlöken och svampen i smör och olja. Lägg över det på en tallrik.
  4. Lägg upp minipizzabottnarna på en plåt.
  5. Bred färskost över pizzorna och strö över mozzarellan. Lägg på svamp- och lökröran och fördela jämnt över pizzorna. Strö över finhackad persilja och gräslök. 
  6. Avsluta med att strö på flingsalt och vrida över lite nymalen svartpeppar.
  7. Grädda pizzorna i cirka 10 minuter tills de har fått fin gyllene färg. 
  8. Slice:a upp minipizzorna och servera som drinktilltugg eller som förrätt tillsammans med lite kallskuret.

Inga kommentarer: