6 små köpta pizzabottnar, ogräddade
Topping:
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
150 g färsk svamp
smör och olivolja till stekning
100 g naturell färskost
50 g mozzarella, riven
persilja och gräslök, finhackad
svartpeppar & flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skiva rödlöken och hacka vitlöken.
- Ansa svampen och dela på stora svampar. Fräs löken, vitlöken och svampen i smör och olja. Lägg över det på en tallrik.
- Lägg upp minipizzabottnarna på en plåt.
- Bred färskost över pizzorna och strö över mozzarellan. Lägg på svamp- och lökröran och fördela jämnt över pizzorna. Strö över finhackad persilja och gräslök.
- Avsluta med att strö på flingsalt och vrida över lite nymalen svartpeppar.
- Grädda pizzorna i cirka 10 minuter tills de har fått fin gyllene färg.
- Slice:a upp minipizzorna och servera som drinktilltugg eller som förrätt tillsammans med lite kallskuret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar