3 vitlöksklyftor
smör/olja att steka i
4½ dl vatten
3 dl vispgrädde
1 burk krossade tomater à 400 g
300 g pasta penne, koktid 11 min
chili flakes
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
1 burk vita bönor à 400 g
salt & svartpeppar
basilika
riven parmesansost
Gör så här:
- Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs den mjuk i olja eller smör i en stor kastrull.
- Tillsätt vatten, grädde, krossade tomater, pasta, salt, chili flakes och soltorkade tomater. Koka utan lock ca 10 min. Rör om då och då så att pastan inte fastnar i botten.
- Häll av och skölj bönorna. Rör ner i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 min tills pastan är al dente. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med basilika och riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar