Krämiga majsknyten
300 g majskorn
3 msk majonnäs
2 msk färskost
½ tsk chilipulver
1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
juice från ½ lime
finhackad koriander
salt
50 gram fetaost
aluminiumfolie
Gör så här:
- Låt majskornen rinna av.
- Blanda ihop alla ingredienser utom fetaosten och smaka av med salt och eventuellt lite mer kryddning.
- Lägg majsröran på ett stort ark aluminiumfolie och strö fetan över. Vik ihop som knyten och gör två handtag, så blir det enkelt att lyfta på och av grillen. Se bild nedan.
- Lägg på grillen och låt gå på medelvärme ca 10 minuter.
Vitlöksbröd
1 pizzadeg
100 g färskost med vitlökssmak
25 g smör
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk oregano, torkad
salt
Gör så här:
- Lägg färskosten i en bunke och vispa upp den så den blir lite fluffig och krämig.
- Bred ut rullen med pizzadeg. Bred på färskosten. Dela sedan plattan på mitten. Rulla ihop dem från kortsidan inåt så det blir som två ormar. Lägg ut bakplåtspapper på ugnsplåt. Forma första delen till en rundel, se till att ha lite avstånd då de jäser i ugnen. Koppla på den andra delen, knip åt lite så de fastnar i varandra och fortsätt rulla den. Avsluta med att fästa den lite. Grädda i 225 grader i cirka 20 minuter.
- Smält smöret, pressa i vitlöken och krydda med oregano och salt. Pensla sedan genast på detta på brödet så suger det i sig av smöret. Bryt sedan brödet med fingrarna.
Grillade tunnbrödsrullar med potatisfyllning
3 rullar (ca 4 port)
3 st mjuka tunnbröd
500 g kokt, kall potatis (fast sort)
1 1/2 dl riven västerbottenost
1 liten pressad vitlöksklyfta
1½ dl creme fraiche
1 rejäl näve ruccola
salt och peppar
Gör så här:
- Riv den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med rejält med salt och nymalen svartpeppar.
- Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (Hit kan förberedas).
- Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om.
- Låt svalna något och dela rullarna på mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar