1 smördegsplatta på rulle
100 g färskost (typ Philadelphia)
3 dl hackad grönkål
fin olivolja
flingsalt
150 g fetaost
3 dl smakrik riven ost
balsamico
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen på en ugnsplåt. Det brukar finnas smörpapper på den, men om det inte gör det så brer du ut ett bakplåtspapper under. Bred färskost på smördegen.
- Hacka och skölj grönkålen. Lägg den i en skål och häll på olivolja och lite flingsalt. Rör runt och krama grönkålen lite.
- Strö grönkålen över smördegsplattan.
- Fördela hackad fetaost och den rivna osten ovanpå grönkålen.
- Grädda i ugnen i cirka 15–20 min. Pizzan ska få fin färg och osten ska ha smält ordentligt.
- När du tar ut den ringlar du över balsamico. Servera tillsammans med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar