500 g kycklingfärs
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor
250 g färska champinjoner
3 msk mango chutney
2 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
1 dl soltorkade tomater
finhackad färsk basilika
3 dl grädde
salt & peppar
300 g pasta, torkad
riven ost
Gör så här:
- Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Rosta dem i olivolja i stekpanna tills de får lite färg.
- Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tillsammans med vitlöken.
- Tillsätt kycklingfärsen och stek tills den är helt genomstekt.
- Blanda ner mango chutney, tomatpuré och vitt vin. Låt småputtra tills vinet reducerats en aning.
- Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem och i grädden i kycklingsåsen. Blanda i basilikan och låt puttra på medelvärme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men koka den al dente. Häll av pastan och häll i den i en ugnsfast form. Häll över kycklingfärsröran. Blanda ordentligt.
- Toppa med riven ost.
- Gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 15–20 minuter, tills osten fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar