onsdag 1 februari 2023

Krämig pastagratäng med kyckling och champinjoner



500 g kycklingfärs

½ dl olivolja

3 vitlöksklyftor

250 g färska champinjoner

3 msk mango chutney

2 msk tomatpuré

3 dl vitt vin

1 dl soltorkade tomater

finhackad färsk basilika 

3 dl grädde 

salt & peppar

300 g pasta, torkad

riven ost


Gör så här:

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Rosta dem i olivolja i stekpanna tills de får lite färg.
  2. Skär champinjonerna i mindre bitar och stek dem tillsammans med vitlöken.
  3. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills den är helt genomstekt. 
  4. Blanda ner mango chutney, tomatpuré och vitt vin. Låt småputtra tills vinet reducerats en aning.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och tillsätt dem och i grädden i kycklingsåsen. Blanda i basilikan och låt puttra på medelvärme i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men koka den al dente. Häll av pastan och häll i den i en ugnsfast form. Häll över kycklingfärsröran. Blanda ordentligt. 
  7. Toppa med riven ost. 
  8. Gratinera i ugnen på 225 grader i cirka 15–20 minuter, tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer: