söndag 12 februari 2023

Krossad potatis



800 g mjölig potatis

80 g smör

½ dl olivolja

1 vitlöksklyfta, mosad med kniv

1 kruka timjan, grovt skuren

salt


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den nästan är klar. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av en stund.
  3. Smält smöret i en kastrull under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. 
  4. Lägg potatisen på en smord ugnsplåt eller bakplåtspapper.
  5. Krossa varje potatis lätt med en gaffel. De ska fortfarande hålla ihop.
  6. Salta potatisen och ringla över olja och det brynta smöret. 
  7. Toppa med vitlök och timjan. 
  8. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 minuter. Sätt eventuellt på grilleffekt några minuter i slutet.

Inga kommentarer: