torsdag 8 december 2022

Pizza med ädelost, päron och grönkål


 

2 st färdig pizzadeg eller egen pizzadeg

1 dl crème fraîche

1 dl färdigriven mozarella

salt & peppar

200 g ädelost, till exempel gorgonzola

2 päron

1 dl valnötter

125 g hackad, färsk grönkål

olivolja

flingsalt


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Strimla grönkålen. Massera den med olivolja och salt. 
  3. Lägg pizzadegen på ugnsplåt.
  4. Bred ut crème fraîche på pizzadegen.
  5. Strö över riven mozarella. Salta och peppra.
  6. Skiva päronen tunt och lägg på pizzorna. 
  7. Strö över smulad ädelost.
  8. Grovhacka valnötterna och strö över dem.
  9. Fördela grönkålen över pizzorna.
  10. Grädda i ugnen i cirka 10–15 minuter tills grönkålen är krispig.


Inga kommentarer: