400 g rigatoni
3 färska salsicciakorvar eller 400 g salsicciafärs
2 dl mousserande, torrt vin
2 dl vispgrädde
250 g champinjoner
1 citron, finrivet skal
tryffelsmör och färsk tryffel (alternativ: tryffelolja)
Surdegssmul:
3 skivor surdegsbröd
flingsalt
1 kruka färsk gräslök, finskuren
1 citron, finrivet skal
50 g parmesanost
Gör så här:
- Börja med surdegssmulet. Rosta brödskivorna i ugn på 175 grader tills de är gyllene och krispiga rakt igenom. Hacka dem sedan i små bitar. Stek smulet i olivolja på medelvärme i en stekpanna. När smulet är krispigt, strö över flingsalt och riv över citronskal. Stek ytterligare ett par minuter.
- Ta pannan från värmen. Riv parmesanen fint och vänd ner det i pannan. Vänd ned gräslök, blanda ordentligt och ställ åt sidan.
- Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen.
- Snitta korvarna på längden. Gröp ut färsen och skär det i mindre bitar. Alternativ: använd salsicciafärs.
- Stek salsicciafärsen i olivolja i en vid panna på lite mer än medelvärme tills färsen är helt genomstekt.
- Riv champinjonerna grovt och vänd ner i stekpannan. När svampen släppt ev vätska, häll i det mousserande vinet. Låt koka ihop några minuter.
- Häll i grädden och låt koka ihop ytterligare några minuter. Riv i skalet från citronen.
- Häll av pastan, spara lite av pastavattnet. Lägg pastan i pannan med färsen. Rör i lite av pastavattnet samt tryffelsmöret (eller tryffeloljan).
- Lägg upp pastan och strö över surdegssmulet och gräslök. Avsluta med att riva över färsk tryffel (eller droppa över lite tryffelolja).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar