onsdag 23 november 2022

Krämig tortellini med soltorkade tomater, spenat och bacon



500 g färsk tortellini

100 g strimlade soltorkade tomater

1 rödlök

1 stor vitlöksklyfta

65 g färsk spenat

3 dl grädde, valfri fetthalt

100 g färskost (till exempel crème bonjour soltorkade tomater eller vitlök)

salt & svartpeppar

pastavatten

2 pkt bacon

1 boll mozzarella


Till servering:

riven parmesanost


Gör så här:

  1. Strimla och knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper. 
  2. Strimla rödlöken och fräs tillsammans med soltorkade tomater i lite av oljan som de ligger i, pressa i vitlöksklyftan, ha i spenaten och låt fräsa en kort stund. I med grädden och färskosten. Salta och peppra och låt puttra ihop. 
  3. Koka tortellinin. När 1 minut återstår av koktiden, häll av vattnet (spara lite pastavatten till såsen).
  4. Häll i tortellinin i såsen och låt den gå klart där.
  5. Rör hela tiden. Späd med lite pastavatten så det blir riktigt krämigt. 
  6. Häll upp i en fin skål eller fat. Toppa med mozzarella, riven i bitar, och baconet. 
  7. Servera med riven parmesan och en grönsallad.

Inga kommentarer: