500 g färsk tortellini
100 g strimlade soltorkade tomater
1 rödlök
1 stor vitlöksklyfta
65 g färsk spenat
3 dl grädde, valfri fetthalt
100 g färskost (till exempel crème bonjour soltorkade tomater eller vitlök)
salt & svartpeppar
pastavatten
2 pkt bacon
1 boll mozzarella
Till servering:
riven parmesanost
Gör så här:
- Strimla och knaperstek baconet, låt rinna av på hushållspapper.
- Strimla rödlöken och fräs tillsammans med soltorkade tomater i lite av oljan som de ligger i, pressa i vitlöksklyftan, ha i spenaten och låt fräsa en kort stund. I med grädden och färskosten. Salta och peppra och låt puttra ihop.
- Koka tortellinin. När 1 minut återstår av koktiden, häll av vattnet (spara lite pastavatten till såsen).
- Häll i tortellinin i såsen och låt den gå klart där.
- Rör hela tiden. Späd med lite pastavatten så det blir riktigt krämigt.
- Häll upp i en fin skål eller fat. Toppa med mozzarella, riven i bitar, och baconet.
- Servera med riven parmesan och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar