måndag 10 oktober 2022

”One pot pasta” med krämig tomatsås och spenat



1 msk olivolja

½ dl tomatpuré

1 tsk lökpulver

1 tsk vitlökspulver

1 krm chiliflakes

300 g valfri okokt pasta, till exempel penne eller fusilli (koktid 9–10 minuter)

5 dl grönsaks- eller hönsbuljong

2 dl vispgrädde

250 g färska körsbärstomater, hela (de kokar sönder)

65 g färsk spenat

25 g parmesan, finriven

salt och svartpeppar

finhackad basilika till garnering


Gör så här:

  1. Värm olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré, kryddorna och fräs i någon minut. 
  2. Tillsätt pasta, buljong, grädde och körsbärstomater. Rör om, sätt på locket och koka upp.
  3. Låt puttra i ca 8 minuter. Rör om då och då. 
  4. Tillsätt spenat och låt puttra någon minut till eller tills pastan är al dente. 
  5. Rör i parmesan och smaka av med salt och malen svartpeppar. 
  6. Garnera med finhackad basilika och servera direkt.

Inga kommentarer: