1 msk olivolja
½ dl tomatpuré
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm chiliflakes
300 g valfri okokt pasta, till exempel penne eller fusilli (koktid 9–10 minuter)
5 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 dl vispgrädde
250 g färska körsbärstomater, hela (de kokar sönder)
65 g färsk spenat
25 g parmesan, finriven
salt och svartpeppar
finhackad basilika till garnering
Gör så här:
- Värm olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpuré, kryddorna och fräs i någon minut.
- Tillsätt pasta, buljong, grädde och körsbärstomater. Rör om, sätt på locket och koka upp.
- Låt puttra i ca 8 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt spenat och låt puttra någon minut till eller tills pastan är al dente.
- Rör i parmesan och smaka av med salt och malen svartpeppar.
- Garnera med finhackad basilika och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar