pasta till 4 portioner
400 g körsbärstomater
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk olivolja
2–3 dl vatten, från pastakoket
150 g färskost med tryffelsmak
70 g bladspenat
salt och nymalen svartpeppar
Till servering:
riven parmesan
olivolja
Gör så här:
- Koka pastan al dente i saltat vatten (spara 2–3 dl kokvatten).
- Stek lök och vitlök mjuk i olivolja.
- Tillsätt tomater, 2 dl pastavatten och tryffelfärskost. Rör runt och låt koka ihop några minuter tills tomaterna är lite mosiga. Tillsätt eventuellt mer pastavatten för att få en lagom såsig konsistens.
- Vänd i spenaten och låt den bli mjuk.
- Blanda i pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll upp på ett stort fat.
- Strö över riven parmesan och ringla över lite god olivolja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar