2½ dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
50 g valnötter
Fyllning:
10 soltorkade tomater, i marinad
250 g getost
3 dl mjölk
3 ägg
2 msk hackad timjan
2 krm svartpeppar
½ tsk salt
Gör så här:
- Pajdeg: Mixa valnötterna med stavmixer/matberedare/kvarn.
- Blanda med mjöl och smöret i småbitar. Tillsätt iskallt vatten och blanda snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform (24 cm) och ställ i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta ut pajformen från kylen och nagga bottnen med en gaffel. Grädda skalet i ca 10 min.
- Fyllning: Skär tomaterna i strimlor. Skiva hälften av getosten. Fördela tomatstrimlorna, ostskivorna och hackad timjan i skalet.
- Gör äggstanningen genom att i matberedare blanda ihop ägg, mjölk, osten som är kvar, salt och peppar.
- Häll det i pajskalet.
- Sänk värmen till 200 grader och grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
- Pajen passar bra som vegetarisk ensamrätt tillsammans med en sallad. Den funkar också bra på buffébordet eller som tillbehör till grillat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar