1 röd chilifrukt
½ kruka basilika
4 ägg
1¼ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (à 340 g), avrunnen
smör att steka i
Feta- och kesoröra:
1 burk keso (à 250 g)
100 g smulad fetaost
2 klyftor pressad vitlök
Gör så här:
- Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Finhacka basilikan.
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
- Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med chilin och basilikan.
- Häll i majs och rör runt ordentligt.
- Stek 10–12 plättar av smeten i smör, 3–4 minuter på varje sida.
- Blanda keso med smulad fetaost och vitlök.
- Servera plättarna med röran och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar