Pajdeg:
50 g smör
4 dl vetemjöl
1½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienserna till degen och knåda samman till en smidig deg.
- Kavla ut degen och klä in pajformen.
- Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
500 g nötfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl sweet chilisås
2 msk kalvfond
salt
peppar
1 dl sweet chilisås
2 msk kalvfond
salt
peppar
½ l färska kantareller eller 2 st små konservburkar à 200 g eller frysta 150 g (tinade)
Täcke:
5 dl crème fraiche
2 dl riven ost, gärna lagrad
Gör så här:
- Hacka den gula löken och vitlöken och fräs tillsammans med köttfärsen, tills färsen är helt genomstekt.
- Krydda med sweet chilisås, fond, salt och peppar och tillsätt kantarellerna.
- Låt allt stå och puttra några minuter.
- Fördela köttfärsröran i pajskalet.
- Bred crème fraichen över köttfärsen och strö över den rivna osten.
- Grädda i mitten av ugnen tills osten fått färg, ca 15–20 minuter.
- Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar