Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
3 kycklingfiléer
grillkrydda
soja eller ketjap manis
1 röd paprika
1 schalottenlök
1 klyfta spetskål, ca 100 g
smör till stekning
1 vitlöksklyfta
Äggstanning:
3 ägg
3 dl grädde av valfri fetthalt
3 tsk röd currypasta
½ tsk salt
riven ost
Garnering:
paprika
jordnötter
gräslök
Gör så här:
- Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 min.
- Fyllning: Strimla kycklingfilén och stek den helt genomstekt i lite smör. Krydda med grillkrydda och lite soja. Ställ åt sidan.
- Skär paprika och schalottenlök i skivor. Strimla spetskålen.
- Fräs lök, paprika och spetskål i smör på medelvärme tills det mjuknar något. Riv eller pressa vitlöken och tillsätt den.
- Fördela kyckling och grönsaker i pajskalet.
- Vispa ihop ägg, grädde, currypasta och salt. Häll äggstanningen i pajskalet. Strö över riven ost.
- Grädda pajen i 175° cirka 30–45 min eller tills den har stannat i mitten.
- Garnera med paprikaringar, jordnötter och lite gräslök.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar