100 g grönkål
100 g champinjoner
1 klyfta vitlök
400 g kycklingfilé
smör att steka i
salt & svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 tsk citronsaft
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
Till servering:
400 g pasta
parmesanost, grovriven
valnötter
hackad basilika
Gör så här:
- Dra av bladen från stammen på grönkålen. Riv bladen i bitar. Bryt sönder svampen i bitar, eller skär den i mindre bitar med kniv.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Skär kycklingen i bitar och stek den i en stor stekpanna med smör tills de är helt genomstekta. Salta och peppra.
- Tillsätt vitlök, champinjoner och kål. Rör om så att allt blandas ordentligt. Tillsätt grädde, kycklingfond, dijonsenap och citronsaft. Ta några rejäla varv med svartpepparkvarnen över alltihop. Låt puttra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll av vattnet på pastan, blanda ner ca 1 dl av pastavattnet i pannan med kycklingen och rör om väl.
- Blanda ihop pastan och såsen och häll upp på ett stort fat.
- Servera direkt med nyriven parmesan, lite valnötter och basilika på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar