lördag 19 februari 2022

Kinesisk apelsinkyckling



600 g kycklingfilé

olja till stekning


Marinad:

2 msk riven färsk ingefära eller 2 tsk ingefärapulver

½ dl majsstärkelse

½ dl japansk soja


Apelsinsås:

1 dl apelsinjuice, färskpressad

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk ingefärapulver

½ dl ostronsås, oystersausce

1 msk hoisinsås (valfritt)

1 msk vinäger (gärna risvinäger men annars funkar vitvinsvinäger också)

2 msk japansk soja

2 msk farinsocker 

2 tsk paprikapulver

1 msk majsstärkelse

½ dl vatten

2–3 salladslökar, strimlade i ca två centimeters bitar


Garnering:

sesamfrön


Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden.
  2. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden. Låt marinera minst 10 minuter, gärna längre. 
  3. Vispa ihop apelsinsåsen under tiden. 
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen med sin marinad tills den är helt genomstekt. 
  5. Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter. 
  6. Tillsätt salladslöken och låt puttra med i några minuter. 
  7. Garnera med sesamfrön. 
  8. Servera med ris.
  9. Tips! Dubbla mängden apelsinsås för en "såsigare" gryta.

Inga kommentarer: