600 g kycklingfilé
olja till stekning
Marinad:
2 msk riven färsk ingefära eller 2 tsk ingefärapulver
½ dl majsstärkelse
½ dl japansk soja
Apelsinsås:
1 dl apelsinjuice, färskpressad
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk ingefärapulver
½ dl ostronsås, oystersausce
1 msk hoisinsås (valfritt)
1 msk vinäger (gärna risvinäger men annars funkar vitvinsvinäger också)
2 msk japansk soja
2 msk farinsocker
2 tsk paprikapulver
1 msk majsstärkelse
½ dl vatten
2–3 salladslökar, strimlade i ca två centimeters bitar
Garnering:
sesamfrön
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till marinaden.
- Skär kycklingen i bitar och lägg ner i marinaden. Låt marinera minst 10 minuter, gärna längre.
- Vispa ihop apelsinsåsen under tiden.
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen med sin marinad tills den är helt genomstekt.
- Ringla över såsen och låt alltsammans sjuda i cirka 10 minuter.
- Tillsätt salladslöken och låt puttra med i några minuter.
- Garnera med sesamfrön.
- Servera med ris.
- Tips! Dubbla mängden apelsinsås för en "såsigare" gryta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar