550 g falukorv
4–5 tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk mörkt farinsocker
1 dl vitt vin
2 dl crème fraîche, valfri fetthalt
3 dl grädde, valfri fetthalt
200 g fetaost
1 msk dijonsenap
2 tsk torkad basilika
salt & peppar
2 dl riven ost, gärna lagrad
Gör så här:
- Skiva upp falukorven i tunna skivor.
- Skiva tomaterna. Varva tomater och korv i en ugnsfast form.
- Hacka rödlöken och pressa i vitlöksklyftorna. Stek i lite olja på medelvärme till löken mjuknat. Den ska inte ta färg.
- Häll i vitt vin och socker och låt vinet koka in helt.
- Blanda sedan lökröran med crème fraîche, grädde, smulad fetaost, senap, basilika, salt och peppar.
- Häll röran över korven.
- Strö över riven ost och sätt in i ugnen på 215 grader varmluft (225 vanlig) i ca 25 minuter eller tills allt fått fin färg.
- Servera med en grönsallad och pasta, ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar