Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1–2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning:
4 ägg
3 dl grädde av valfri fetthalt
½ dl majonnäs
150 g riven västerbottensost
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Börja med pajdegen. Tärna kylskåpskallt smör och blanda med mjöl i en matberedare. Kör till en gryning massa. Tillsätt vatten och salt. Blanda snabbt ihop till en deg.
 - Tryck ut degen i en pajform. Nagga gärna botten med en gaffel.
 - Låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
 - Sätt ugnen på 200°.
 - Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter.
 - Blanda samman ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet.
 - Grädda i cirka 45 minuter tills fyllningen stannat.
 - Täck pajen med aluminiumfolie om den är på väg att bli för mörk.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar