Kryddpasta:
3 vitlöksklyftor
1 msk färskriven ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
Övriga ingredienser:
ca 500 g kycklingfilé
2 rågade msk matyoghurt
75 g smör (uppdelat i tre lika stora klickar à 25 g vardera)
1 gul lök
¾ dl tomatpuré
1 dl vatten
ca 2½ dl grädde, kokosmjölk eller kokosgrädde
ev lite hackad koriander
Gör så här:
- Börja med att blanda ihop kryddpastan i en liten kopp eller skål. Pressa eller riv vitlöken, riv ingefäran och rör samman detta med kryddorna och saltet.
- Ta hälften av kryddpastan och lägg i en bunke. Klicka ner yoghurten och rör med en sked tills du har en jämn och fin yoghurtmarinad.
- Skär kycklingfilén i bitar och rör ner den i marinaden.
- Hacka löken.
- Värm upp en stekpanna med 25 gram smör. Lägg i den marinerade kycklingen i stekpannan och låt den brynas till den är helt genomstekt. Lägg över kycklingbitarna på en tallrik.
- Lägg ytterligare en klick med 25 gram smör i stekpannan och bryn nu den hackade löken ihop med resten av kryddpastan. Låt bryna i cirka fem minuter, och tillsätt sedan tomatpurén.
- När tomatpurén fått vara med i ett par minuter ska 1 dl vatten ner i stekpannan. Rör runt så det blandas, det kommer att tjockna lite, och häll sedan i cirka 2½ dl grädde eller kokosmjölk.
- Låt det bli varmt och klicka sedan ner den sista 25-gramsbiten smör. Rör ner kycklingbitarna, och låt alltihop puttra samman ett par minuter.
- Strö gärna över lite hackad koriander precis innan servering.
- Servera med ris, naanbröd och gärna lite cashewnötter och en klick mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar