400 g pasta
400 g valfri svamp (till exempel kastanjchampinjoner)
125 g smör
färsk salvia, en halv kruka
2 st mozzarella, buffalo
flingsalt
svartpeppar
balsamvinäger, svart
salladsblad
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning.
- Ansa, skölj och skiva svampen. Fräs i en klick smör. (Spara några stekta svampar att toppa med.) Lägg i den kokta pastan och rör om.
- Smält smöret i en kastrull. Låt smöret fräsa ihop med färsk salvia tills smöret börjar bli gyllenbrunt och dofta nötigt.
- Lägg över pastan på ett stort fat. Toppa med (sparad) fräst svamp och bitar av mozzarella. Ringla brynt smör över och extra på mozzarellan. Avsluta med att ringla över balsamvinäger, salt, peppar och salladsblad. Serveras genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar