söndag 9 maj 2021

Kycklinggratäng med spenat



700 g kycklingfilé (hel eller strimlad)

grillkrydda

150 g färsk spenat

1 vitlöksklyfta

salt & peppar

olja att steka i


Sås:

4 dl crème fraîche

2 dl grovriven parmesanost

1–2 msk kycklingfond

1 msk dijonsenap

1–2 dl torrt, vitt vin

salt & peppar


Gör såhär:

  1. Börja med att steka bladspenaten i rikligt med olja. Pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Stek tills bladspenaten krympt en aning och mjuknat. Lägg i botten på en ugnsfast form.
  2. Stek kycklingfilén i olja tills den är helt genomstekt. Krydda med lite grillkrydda. Lägg kycklingen på spenatbädden.
  3. Såsen: Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll allt över kycklingen och spenaten. 
  4. Grädda gratängen i 200 grader i cirka 15 min. 
  5. Servera med till exempel pressad potatis eller ris.

Inga kommentarer: