700 g kycklingfilé (hel eller strimlad)
grillkrydda
150 g färsk spenat
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
olja att steka i
Sås:
4 dl crème fraîche
2 dl grovriven parmesanost
1–2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap
1–2 dl torrt, vitt vin
salt & peppar
Gör såhär:
- Börja med att steka bladspenaten i rikligt med olja. Pressa i vitlöksklyftan och salta och peppra. Stek tills bladspenaten krympt en aning och mjuknat. Lägg i botten på en ugnsfast form.
- Stek kycklingfilén i olja tills den är helt genomstekt. Krydda med lite grillkrydda. Lägg kycklingen på spenatbädden.
- Såsen: Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll allt över kycklingen och spenaten.
- Grädda gratängen i 200 grader i cirka 15 min.
- Servera med till exempel pressad potatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar