måndag 10 maj 2021

Radhusets vegetariska sommarpasta



250 g färska pastakuddar med valfri fyllning

1 burk kikärtor, ca 380 g

saften av 1 citron

1 dl matyoghurt

1 msk flytande honung

1 vitlöksklyfta

200 g halloumi/grillost

65 g färsk spenat

250 g jordgubbar

250 g körsbärstomater

1 dl solrosfrön


Gör så här:
  1. Mixa kikärtorna med citronsaft, honung, salt, peppar, yoghurt och pressad vitlök. 
  2. Tärna och stek halloumin krispig, gärna med lite vitlök. 
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. 
  4. Grunda ett serveringsfat med spenaten. 
  5. Lägg på pastan och sedan kikärtsröran. 
  6. Toppa med stekt halloumi/grillost, delade jordgubbar och körsbärstomater. 
  7. Toppa med solrosfröna.

Inga kommentarer: